Energioptimering

Der er mange steder i hjemmet, hvor der kan laves energibesparelser. Nogle af de steder, hvor der f.eks. kan spares nogle penge er på standby-forbrug og belysning. I stortset alle hjem står der elektriske enheder, som bruger lidt strøm hele tiden. Det er f.eks. TV, PC, microovn(display), DVD-afspiller og lign. Der vil kunne spares lidt ved at slukke disse enheder. Det vil være omfattende at skulle manuelt tænde og slukke for de enheder, som står med et standby-forbrug. Løsningen kunne være at installere Zensehome.

 

Zensehome

Zensehome er en intelligent bygningsinstallation i stil med IHC og Smart-house. Fordelen ved Zensehome ligger ved ombygning af en eksisterende el-installation, for der behøves ikke at fræse i vægge eller ændres på lofter. Med Zensehome bruger man de eksisterende kabler og skifter kun stikkontakter og lampeudtag. Med Zensehome kan du se forbrug på stikkontakter og derved få dem til at slukke når forbruget er lavt(standby). Ved at udskifte sine almindelige stikkontakter og lampeudtag til Zensehome kan du ifølge Elsparefonden spare op mod 25 % af dit strømforbrug.

Læs mere om Zensehome her.

 

Belysning

Der er flere måder at spare på udgiften til belysning. Det kan f.eks. gøres ved at opsætte bevægelsessensorer i gangarealer, bryggers, udendørs og andre “gennemgangsrum”, så lyset automatisk tænder og slukker når der er brug for det. Et andet tiltag kan være at montere urstyring og/eller skumringsstyring på det udvendige lys, så det kun er tændt når der er behov for det. Et af de steder hvor der typisk kan spares mest, er ved udskiftning af lyskilder. Det mest brugte i dag er LED-belysning, der er markant mere økonomisk ift. traditionelle glødepærer.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation